Materials
Material
Curts per pensar i gaudir:
Documentals
LLibres
Per a pares i mares: Lectures que poden resultar interessants per tal que els pares i mares entenguen millor els seus fills i troben altra manera diferent d’apropar-se a ells.
Guia sencilla que ens mostra com ens valorem segons ens han valorat, pel que hem de ser sensibles quan estem amb els xiquets no solament a les paraules que utilitzem, sinó també a les actituds i judicis que les acompanyen.
Es tracta d’una guia pràctica que ens ajuda a entendre el que pot estar passant entre nosaltres i els nostres fills.
L’evolució del cervell masculí des del neiximent fins l’edat adulta. Descriu cadascuna de les etapes i com es veuen influenciades per interessos diferents. Com van canviant les capacitats, els interesos, les relacions,…
L’evolució del cervell femení des del neiximent fins l’edat adulta. Descriu cadascuna de les etapes i com es veuen influenciades per interessos diferents. Com van canviant les capacitats, els interesos, les relacions,…
Un clàssic dels contes d’autoajuda, amb contes molt interesants sobre la cobdicia, les costums, tradicions i la intel·ligència
Un conte ple de metàfores que ajuden a transmetre valors. El Petit Princep ha estat el llibre de capçalera de moltes persones, un llibre que ens ha ajudat a entendre la vida. Després de molts anys continúen vigents les ensenyances dels xicotets valors.
En tó d’humor, però amb una base teòrica indiscutible, ens parla de les diferents maneres en que solem sabotejar-nos. És un llibre per prendre consciència de com sóm nosaltres els que ens diguem no.
5 claus per a comunicar-se, ja sigui davant de mil persones o dues, a la feina o a la nostra vida personal. Acompanyem al protagonista en un viatge de creiximent personal en el que acabarà per comprendre que ha de fer per tal de comunicar-se amb la gent.
Educar en el asombro, Ecuyer
Catherine ens parla amb senzillesa de com motivar, del que està passant avuí en dia amb les noves tecnologies, de nosaltres com a pares i mares, del que podem fer per gaudir d’aquestos anys.
Quaderns d’exercicis
Actitud positiva para perezosas, quadern d’exercicis plantejats de forma amable i fresca per millorar l’autoestima, l’assertivitat,…
La col·lecció de llibres Terapias Verdes ens ofereix un ampli ventall de més de 50 quaderns on s’unieixen exercicis pràctics, fàcils d’entendre i seguir, amb informació teòrica. En aquesta col·lecció es troben temes tan dispars com deixar de fumar o com gestionar conflictes.
Col·lecció de llibres “Ojos solares“; Es tracta d’una col·lecció de llibres sobre educació que poden ser interessants per a pares o professionals. Són manuals on s’explica pas a pas diferents tipus de programes amb grups de menors o les seves famílies. Combinen exercicis i eines que ens poden ser útils en la nostra funció educativa.
“Què puc fer quan…” es tracta d’una col·lecció amb exercicis senzills que ens ajuden a treballar problemes concrets com la por, l’obsessió, les manies,…
Ser persona y relacionarse; Llibre d’exercicis per posar en pràctica una teràpia cognitiva. El llibre estructura els exercicis per edats. Al següent link es pot trobar el llibre:
http://www.juntadeandalucia.es/educacion/webportal/abaco-portlet/content/13983c19-620f-452a-ab12-0b44fb94368a
Per a professionals
Wallin ens fa una revisió de la literatura sobre el apego i una guia de l’ús de l’apego en terapia.
Des de la terapia estratègica ens parla de diferents casos ens els que Nardone ha treballat i ens fa una anàlisis de les ferramentes que ha anant utilitzant.
Diferents casos d’intervenció amb adolescents. S’explora com tractar diferents estrucutres familar i diferents motius o símpotmes, des d’una perspectiva sistèmica.
Watzlavick analitza els axiomes en els que es fonamenta tota comunicació, ens parla de les seves conseqüències, de com funciona el llenguatge i com ens afecta.
Maria Colodrón analitza exercicis y dinàmiques per treballar amb ninos en l’espai terapéutic.
Per desenvolupar projectes. És una font molt útil per justificar i ordenar projectes, docència o memòries. Té un caire més teòric que pràctic, i més per desenvolupar material que per treballar directament amb els joves. Es pot trobar aquest llibre al següent link:
http://es.calameo.com/read/00108197071c62cf8a752
Articles
El sistema va ser creat a Finlàndia i ja s’ha exportat als Països Baixos, el Regne Unit, França, Bèlgica, Itàlia, Estònia, Suècia i els Estats Units
http://www.vilaweb.cat/noticies/kiva-el-metode-contra-lassetjament-escolar-que-impressiona-europa/
-Los niños con déficit atencional necesitan moverse para aprender;
El exceso de actividad motora actúa como un mecanismo compensatorio que les facilita el funcionamiento neurocognitivo.
http://www.scientificamerican.com/espanol/noticias/los-ninos-con-deficit-atencional-necesitan-moverse-para-aprender/
-¡Cuidado! Llega la hiperpaternidad: Los expertos alertan: los niños de hoy son víctimas de una nueva epidemia de sobreprotección que les impide ser autónomos y les hace frágiles
http://www.lavozdegalicia.es/noticia/extravozok/2016/03/17/bien-hijos-dejelos-paz/00031458215861364177852.htm
Altres
Steve Jobs – Discurso en Stanford Es tracta del discurs que Steve Jobs va realitzar a la cloenda del curs a la Universitat d’Stanford, on conta tres històries que van marcar-li la vida.